Chevrolet Orlando


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2011-2014

Algemene informatie

De Chevrolet Orlando is een – in Nederland – vrij zeldzame verschijning. Van 2011 tot 2014 was dit type leverbaar in Nederland en in die periode zijn er slechts 672 nieuwe exemplaren de dealer uit gereden. Aanvankelijk werd de Orlando gezien als een concurrent van onder anderen zevenzitters als de Ford C-Max, Kia Carens, Opel Zafira, Mazda 5, Volkswagen Touran en de Peugeot 5008, maar achteraf lijkt deze verwachting iets te hoog gegrepen te zijn. De Orlando stond vooral bekend om diens veiligheid.

Energielabel

Het meest recente model (2011-2014) van de Chevrolet Orlando is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De zeven zitplaatsen worden gerealiseerd door een tweede en derde zitrij, die zowel neerklapbaar als uitneembaar zijn. Met alle zitrijen in gebruik blijft er van de laadruimte ongeveer 101 liter over. Wanneer de derde zitrij heeft de Orlando ongeveer 458 liter aan bagageruimte, hetgeen met de tweede én derde zitrij neergeklapt zelfs neerkomt op 1499 liter.

Techniek

De Orlando werd uitgerust met zowel een benzine- als een dieselmotor en er kon gekozen worden voor een handmatige en automatische transmissie. Voor benzinemotoren kon gekozen worden voor de wat zuinigere 1.4 en de wat krachtigere 1.8 motor die ongeveer 141 pk oplevert. Wat betreft de diesel was er standaard een 2.0 motor met een vermogen van maximaal 163 pk.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: beperkt

De Chevrolet Orlando is nieuw niet meer leverbaar in Nederland en ook lastig te verkrijgen als occasion. Dit heeft te maken met het feit dat er relatief weinig nieuwe exemplaren van verkocht werden in Nederland. Bekijk voor meer informatie de Nederlandstalige dealerwebsite.

Lees ook over: