BMW X7


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2019-2022
  • 5-deurs, SUV, 2022-

Algemene informatie

De BMW X7 is het grote broertje van de BMW X5 en weegt dan ook ongeveer 200 kilogram meer. De X7 wordt nog maar mondjesmaat verkocht in Nederland sinds de introductie in 2019. De X7 wordt over het algemeen beschouwd als een zeer ruime SUV met standaard een hoop luxe. Zo zijn adaptieve LED-verlichting, vierwielaandrijving, verwarmde stoelen en lederen bekleding automatisch inbegrepen. Daarnaast zijn uiteraard nog talloze opties om toe te voegen aan de standaarduitvoering. De BMW X7 wordt vaak als concurrent gezien van de Mercedes-Benz GLS.

In 2022 ontving de X7 een facelift, waarbij de auto een vernieuwde voorkant kreeg (inclusief koplampen).

Energielabel

Het meest recente model (2022-) van de BMW X7 is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De grotere afmetingen van de X7 komen de binnenruimte ten goede, want die maken een derde zitrij ten behoeve van de 7 zitplaatsen mogelijk. Met een dichtgeklapte derde zitrij heeft u 750 liter bagageruimte. Dat is 70 liter meer dan de laadruimte van de BMW X5. Heeft u veel laadruimte nodig, klap dan ook de tweede zitrij naar beneden en u heeft maar liefst 2.120 liter ruimte tot uw beschikking, hetgeen 270 liter meer is dan bij de BMW X5 het geval is.

Techniek

De BMW X7 is beschikbaar met een benzine- en dieselmotor. Met de verschillende krachtige motoren, kan een maximum vermogen worden gecreëerd van 340 pk, terwijl de standaarduitvoering van de X7 van 0-100km/u gaat in amper 6 seconden. Bij deze uitvoering van de BMW is duidelijk gekozen voor kracht en luxe boven zuinigheid en een groen energielabel.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

Voor een 7-persoons BMW X7 moest u voorheen naar Duitsland of Engeland. Recentelijk is de zevenzitter X7 ook bij Nederlandse dealers beschikbaar. De prijs voor de standaarduitvoering is rond de €130.000 (december 2020, red.). Het importeren uit Duitsland van een redelijk nieuwe 7 persoons BMW X7 occasion kan ook een interessante optie zijn. Meer weten over de BMW X7? Bekijk de Nederlandstalige website.

Een 7-persoons BMW X7 uit Duitsland importeren? Mail de redactie!

Lees ook over: