BMW 2-serie Gran Tourer


  • Benzine
  • Diesel

Producties

  • 5-deurs, MPV, 2015-2018
  • 5-deurs, MPV, 2018-2022

Algemene informatie

Wie 7 zitplaatsen nodig had, kon aanvankelijk bij BMW alleen terecht bij de X5 voor de derde zitrij. Wie dat toch een maatje te groot vindt, kan sinds 2015 kiezen voor de Gran Tourer. De BMW 2-serie kan geleverd worden de met, voor BMW kenmerkende, achterwielaandrijving en een grote motor (driecilindermotor). Standaard wordt deze geleverd met achterwielaandrijving. Toch is de Gran Tourer een relatief schone zevenzitter. Concurrenten van de 2-serie zijn de Ford Grand S-Max, Opel Zafira, Renault Grand Scénic en de Volkswagen Touran.

De Gran Tourer is een verlengde versie van de 2-serie Active Tourer. De Gran Tourer is 22 centimeter langer, waardoor hij genoeg ruimte heeft voor een derde zitrij. Zo is de wielbasis 10 centimeter verlengd en zijn de belijningen opnieuw getekend. Als doelgroep van deze BMW lijkt niet in de ware liefhebber van de Duitse autofabrikant te zijn gekozen, maar eerder degene die vanwege zijn hobby of gezin een grote, fijn en sportief sturende auto wil. Hoewel dit type niet op de goedkeuring van elke BMW-liefhebber kan rekenen, is dit wel een goed gebalanceerde auto in zijn segment. De verlengde wielbasis maakt de auto nog beter in balans. Om het rijcomfort nog wat te verbeteren is de auto leverbaar met een verstelbaar onderstel.

Energielabel

Het meest recente model (2018-2022) van de Gran Tourer is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Capaciteit voor 7 personen is optioneel. De zitpositie is in de Gran Tourer perfect, hoewel het niet de ruimste zevenzitter is. Ook op de achterbank heb je genoeg ruimte. Om de flexibiliteit te vergroten is de achterbank ook nog eens te verschuiven. De derde zitrij is voor kinderen ruim genoeg, voor een volwassene is het echter wel krap. De kofferbakinhoud is enorm met alle stoelen eruit gehaald, die loopt dan op tot 1820 liter.

Techniek

Zoals alreeds genoemd is, is deze auto leverbaar met een 3 en 4 cilindermotor. De BMW 2-serie Active Tourer is leverbaar met hybride techniek, de Gran Tourer niet.

  • 1,5 liter 218i (3 cilinder) benzinemotor (136 pk)
  • 2,0 liter 220i (4 cilinder) benzinemotor (192 pk)
  • 1,5 liter 216d dieselmotor (3 cilinder) (116 pk)
  • 2,0 liter 220d (4 cilinder) dieselmotor (190 pk), ook met xDrive vierwielaandrijving beschikbaar

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: nee

Aanbod occasions: zeer ruim

De 2-serie Gran Tourer is nieuw niet meer leverbaar; de Active Tourer nog wel, maar deze is niet te voorzien van 7 zitplaatsen. Er zijn wel wat 7-persoons uitvoeringen van de Gran Tourer beschikbaar als occasion. Doordat BMW een Duits merk is, staan er vele interessante uitvoeringen van de 2-serie Gran Tourer net over de grens. Meer weten over dit model? Bekijk de Nederlandse dealerwebsite van de Gran Tourer.

Een 7-persoons 2-serie uit Duitsland importeren? Mail de redactie!

Lees ook over: