Bentley Bentayga


  • Benzine
  • Diesel
  • Elektrisch (hybride)
  • Bio-ethanol

Producties

  • 5-deurs, SUV, 2016-2020
  • 5-deurs, SUV, 2020-

De Bentayga is beperkt leverbaar in Nederland. Neem contact op met een Bentley dealer in de buurt voor de mogelijkheden.

Algemene informatie

De Bentley Bentayga is een zeer luxe cross-over die vanaf 2016 werd geproduceerd, maar in Nederland een vrij zeldzame verschijning is. Sterker nog, er zijn in Nederland nog geen 100 nieuwe exemplaren verkocht van 2016-2020. De Bentayga wordt vaak in dezelfde categorie geplaats als de Audi Q8, Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg, maar in tegenstelling tot deze modellen zijn zeven zitplaatsen in de Bengtayga wel optioneel.

Energielabel

Het meest recente model (2020-) van de Bentley Bentayga is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

De Bentayga levert met de zitrijen eruit gehaald ongeveer 1774 liter aan bagageruimte. Met de zitrijen in gebruik blijft hier 484 liter van over.

Techniek

De Bentayga wordt uitsluitend geleverd met een automatische transmissie. De Bentayga is beschikbaar met drie verschillende motoren, namelijk voor benzine, diesel en bio-ethanol. De benzinemotor betreft een V8 met rond de 550 pk aan vermogen, terwijl de dieselmotor 435 pk aan vermogen levert. De motor die aangedreven wordt door bio-ethanol levert maar liefst 608 pk aan vermogen.

max pk

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: zeer beperkt

Zoals reeds benoemd is, is de Bentayga zeer lastig te krijgen in Nederland. De nieuwprijs, tussen de €230.000 en de €287.000, werkt hierbij natuurlijk ook niet mee. Meer weten over de Bentayga? Bekijk de Engelstalige dealerwebsite.

Lees ook over: