Kleine wijzigingen Volkswagen Sharan in Genève


18 feb 2015

Kleine wijzigingen Volkswagen Sharan in Genève

Van buiten
Volkswagen heeft het de buitenkant van zijn zevenzitter grotendeels gehouden zoals het nu is, want afgezien van gewijzigde lampen en lichtmetalen wielen veranderde er niets. Wel zijn er nieuwe carrosseriekleuren leverbaar. Verder is de update van de Sharan te herkennen aan de achterzijde, waar voortaan lichten met led-techniek gemonteerd worden.

Van binnen
Binnenin krijgt de grote Volkswagen hertekende instrumenten, andere bekledingsstoffen en een aangepast stuurwiel. Daarbij is de Sharan voortaan uitgerust met vernieuwde rijassistentie- en infotainmentsystemen. Wellicht dat zelfs Apple Carplay en Android Auto beschikbaar komen maar dat is nog niet geheel duidelijk.

Motoren
De belangrijkste verbetering vinden we onder de motorkap. De Sharan krijgt de beschikking over twee nieuwe TSI-motoren met 150 en 220 pk. Ook verschijnen er twee nieuwe diesels, met respectievelijk 150 en 184 pk. Volgens Volkswagen ligt het verbruik van de nieuwe motoren 15 procent lager dan voorheen. Een zestraps DSG-transmissie behoort tot de opties.